Foodz

lunch, sallad med cashew-pumpa och solros kärnor,potatissallad,jordgubbar och körsbär och knäckebröd med veganfärskost och paprika
middagen: en toast och en galet god smoothie. det är typ sojamjölk, melon-cashew-solroskärnor, svarta vinbär, hallon, blåbär, björnbär och en halvbanan. nom!
såna här dagar gillar jag, svingod och kickass mat. glömde dock frullen, kommer säkert leda till nåt mellanmål på kvällen sen.

Melancholia


Såg äntligen Melancholia i måndags. Trots de (sky)höga förväntningarna som ökade i och med den långa väntan på filmen premiär så blev jag inte det minsta besviken. Det enda negativa med filmen var att den stundtals kunde vara ganska långsam och att det fanns många frågetecken kring karaktärena och deras relationer, så många att det kunde göra det svårt att hänga med i händelseförloppet. Detta var dock något som kom att förklaras till stor del efter att filmens eftertexter rullat in och filmen sakta men säkert kunde smältas in. Tja, annars går väl berömmen i samma anda som för Antichtist, snygg som FAN (obsevera versalerna) intressanta karaktärer, utmärkt skådespeleri (särskilt från Gainsbourg), en mycket intressant kapitelindelning, miljö och faktiskt, handling. Är mäkta imponerad av von Trier som kan förmedla och bringa fram ett helt annorlunda fokus i en film med "världensundergång-tema" då dessa tenderar till att vara mycket sega dussinfilmer i amerikansk actionanda.

5/5 blir betyget dock en lite svag femma. Lite mer psykologiskt obehag, lite bättre skådespeleri av Dunst, lite mindre inzoomande av Dunst´s bröst, lite mer fokus på Gainsbourg och filmen hade varit en femma. På grund av likheterna med Antichrist så hoppas jag på att en trilologi med kvalitet ala Polanskis lägenhets-tema filmer.


RSS 2.0